Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mosad se "podílí na bezpečnosti země" asi tak, jak se gestapo podílelo na bezpečnosti v protektorátu. Nemůžete přece srovnávat islámské radikály s odbojem původního obyvatelstva, ti nemají s islámemským terorismem nic společného.

2 4
možnosti
Foto

Při vší kritice na adresu autora, musím přiznat, že to má v hlavě lépe srovnané, než vy.

4 0
možnosti
Foto

Izrael je technologicky vyspělý stát s demokratickým systémem. Na druhou stranu zde mají velký vliv radikálně pravicové fundamentalistické židovské organizace a dvou státní řešení palestinsko-izraelské otázky, jež by vedlo deeskalaci napětí, je v nedohlednu. Obama prohlásil, že je Netanyahuem nesmírně lidsky zklamaný. OSN na Izrael vydaly nejvíce rezolucí, zavrhujících jeho aktivitu především v palestinsko židovské otázce. Izrael porušuje mezinárodní právo ilegálními osadami. S terorismem bojuje účinně a palestinské útoky jsou neospravedlnitelné. Na druhé straně ale přísné izraelské stráže v ilegálně okupovaných osadách, kde sídlí jen pár Izraelců, často zabrání převozu osob do nemocnice a umře při tom sem jeden Palestinec, tam druhý Palestinec. Rovněž různé blokády z jeho strany, například dopravy potravy jsou v rozporu s etikou. Turecká organizace, jež zachránila Anču a Tonču pracuje právě v této oblasti. Ale o tom se u nás nemluví.

2 1
možnosti

Plus za střízlivý popis situace, paní Havelková, i když s některými věcmi tak úplně nesouhlasím a nebojte se u svých článků otevírat diskuziR^

1 2
možnosti

Vám připadá normální, když na každém rohu stojí vojáci se samopaly? To má být řešení? Není to spíše neschopnost Izraele řešit problémy?

1 5
možnosti
Foto

Jste opravdu tak hloupí, nebo jen provokujete. I když je to v podstatě jedno. Patříte asi k té sortě, kterou považuji za stejně nebezpečnou jako terorismus.

3 0
možnosti
Foto

Mladý muži, chápu, že jste zděšen. Ale přesto bych vám doporučil se ještě trochu dívat po světě a za hodně dlouho dobu se znovu zeptal sám sebe, co vás tak děsí.

2 0
možnosti

Pane Michale, v zásadě máte pravdu, ale ten hoch to má ve své hlavě vzhledem k věku a situaci docela slušně srovnané. Na tom se dá stavět a když si zachová zdravou míru píle a pokory, může se dostat hodně daleko.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS