Diskuse

Británie na trnité cestě za svobodou a svrchovaností

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J15a54n 19B53u56r66d10a

5. 8. 2017 9:41

K otázce svrchovanosti doporučuji přečíst Pl. ÚS 19/08, odst. 98 a násl.

A taky je třeba si uvědomit, že "Brusel" neexistuje. Komise nemůže udělat nic, co by jí Rada a Parlament nedovolily.

0 0
možnosti
RW

Mám dva nesouvisející pohledy.

Britové se naučili žít s direktivou EU, ale to co rozhodlo brexit, bylo laškování Merkelové a EU s bezvízovým stylkem s Tureckem, což bylo pro UK politiky i občany nepřijatelné věděli, že v rámci EU to nemohou ovlivnit. Bylo by heszké, pokud by někdo dohledal v médiích tuto "korelaci".

Druhá věc je czechxit - všem doporučuji projít si noviny z let 90-93. Tehdy se naprosto stejně řešilo, že ČR se přece nemůže ekonomicky odtrhnout od SSSR a států RVHP, ČR nikdy nedokáže fungovat samostatně, nedokáže se prosadit ani ekonomicky ani politicky... Můj názor je, že bohužel místo neutrality (jako Rakousko) a otevřené ekonomiky, jsme naše 99 % vazalství na SSSR "vrátili" k vazalství na Německo.

Směju se když čtu, že "nejsme Švýcarsko" abychom mohli dělat nezávislou politiku/ekonomiku, protože vím že i Švýcarsko s tím kdysi muselo začít a naprosto jim stačí, že z tohoto postoje neuhýbají. Jakmile někdo řekne, že jedinou naší alternativou k EU je Rusko tak vím, že lže.

8 0
možnosti
Foto

J31a66n 91A27d52a12m96e35c

4. 8. 2017 20:19

Dobrý večer,

děkuji za Váš názor. Naprosto s Vámi souhlasím v tom, že každá velká říše vždy vyhrožuje jednotlivým národům, že bez ní samotné jsou ony národy nic. Jde pouze o rozpoutání strachu mezi občany, což se EU v Británii prostě nepovedlo. Stejně tak se mi líbí Váš komentář ohledně Švýcarska. Nějak prostě jeho občané začít museli, i když by byli na začátku všem pro smích. Jde o to neuhnout ze svého cíle při první překážce. A samozřejmě, že by se ČR prosadila i mimo EU. Stačilo by snížit daně, motivovat šikovné lidi a podporovat inovace.

1 0
možnosti
KV

EU již dávno není tou, do které jsme chtěli a nakonec vstoupili. Budeme Britům závidět jejich rozhodnost.

Já, který jsem vstupu fandil, vidím čím dál tím jasněji, že máme jedinou šanci, zachovat se stejně jako Británie. Co nejdřív.;-€

5 0
možnosti
Foto

J87a10n 22A27d29a54m36e89c

4. 8. 2017 18:46

Dobrý večer,

velmi si cením Vašeho komentáře. Mám naprosto stejný názor, EU se změnila. Z původní myšlenky, kterou byla volná obchodní zóna, se stala novodobá RVHP, která diktuje, jak „správně“ žít. Domnívám se, že nazvat dnešní EU „říší zla“ (jak pojmenoval Ronald Reagan SSSR) není vůbec od věci.

4 1
možnosti
MR

Teoreticky bych dnes byl pro opuštění EU, jako jsem býval zastáncem EU. Ale je tu háček, Česko neni velka bohatá a vlivná země s velkým kamrarádem za velkou louží.

Takže bych spíše radil trpělivost, po volbách v Německu se Merkel a spol. utrhnou ze řetězu, na$erou všechny, a tak Česko může vyčkat konce.

A hlavně, semknout se v V4

5 0
možnosti
Foto

J52a61n 39A23d97a25m49e24c

4. 8. 2017 18:10

Dobrý večer,

jednoznačně s Vámi souhlasím ve Vašem posledním tvrzení. Pokud by Česká republika opouštěla EU, bylo by vhodné, abychom to udělali s co nejvíce zeměmi a Visegrád je pro to velmi vhodný. Pokud by opouštělo EU samotné Česko, bylo by to pro nás zlé, pokud by to ale byly čtyři země najednou + Británie nyní, už by to byl problém. Vždyť samotný Visegrád má cca 70 milionů obyvatel.

5 0
možnosti